Montering- och målaranvisningar

Läs igenom vår enkla guide nedan för hur du monterar din dekor och hur du målar den om du väljer det.  Snart har du en helt ny Ikea-möbel!

MONTERING AV DEKOR

Steg 1. Rengör och torka
För stark vidhäftning måste kontaktytan vara noggrant ren och torr. Börja med att torka din möbel med en fuktig trasa för att avlägsna damm och smuts. Torka bort vattnet med en torr ren trasa eller låt lufttorka.

Steg 2. Ta bort skyddspapper och sätt fast
Avlägsna skyddspappret från tejpen på baksidan av dekoren.
Placera dekoren på plats och tryck på. Dekoren kommer att fästa direkt så se till att du sätter den i rätt läge.
Om dekoren måste justeras, dra långsamt och mycket noga av den och applicera igen.

Steg 3. Beundra din nya möbel
Maila oss några bilder (info@frontcover.se) och tagga oss på Instagram (@frontcover.se) så att vi också kan beundra ditt arbete!

OBS!
Om du har valt att montera din dekor på en målad byrå eller direkt på Tarva byrå/sängbord eller Ivar skåp (trä som är fett) så behöver du använda lim för att hjälpa dekoren att fästa ordentligt. Välj ett lim anpassat för laminat/målade ytor på bygghandeln och limma små streck på några delar av baksidan (direkt på tejpen), tryck fast dekoren och följ sedan tillverkarens anvisningar för torktid etc. MÅLAR-GUIDE

Dekoren kan användas som de är (vita) när dom levereras eller så kan du måla dem med akrylfärg (även kallad latexfärg) utan att behöva primer. Observera att oljebaserad färg inte går att använda!

Steg 1. Rengör dekoren
Rengör dekoren noggrant med en fuktig trasa.
 Låt torka.

Steg 2. Placera dekoren på en plan skyddad yta
Placera dekoren på en ren, plan arbetsyta, t.ex. en bit papp eller likande.

Steg 3. Måla
Du behöver inte använda primer (men ger ett mer hållbart resultat) utan kan börja måla direkt med vilken akryl-färg (vattenbaserad) som helst. Det bästa är att använda en liten skumroller eller sprayfärg för bäst resultat. Om färgen rinner ut i kanterna så kan du ta lite fint sandpapper och slipa lätt på färgen innan du lägger på nästa lager.

Till kanterna på dekoren behöver du en liten pensel för att komma åt överallt.
Följ instruktionerna på färgburken/sprayburken samt vilken torkningstid som gäller för just den färgen som du har valt.

När färgen har torkat följer du instruktionen ovan för hur du ska applicera dekoren!


VARFÖR VI VALT DUBBELSIDIG TEJP TILL VÅR DEKOR

Med dubbelhäftande tejp fäster dekoren direkt och kan användas både inomhus och utomhus. Man undviker starkt luktande lim som droppar och kladdar. Det betyder också att din möbeldekor är klar att appliceras direkt. Enkelt eller hur?

Om du av någon anledning vill använda lim, låt oss veta det när du lägger din order. Meddela oss att du önskar dekor utan dubbelsidig tejp i rutan för meddelande. Vi rekommenderar att du använder ett lim som är speciellt utformat för materialet. Fråga i din byggvaruhandel och följ alltid tillverkarens säkerhetsanvisningar.