Montering- och målaranvisningar

Läs igenom vår enkla guide nedan för hur du monterar din dekor och hur du målar den om du väljer det. Snart har du en helt ny Ikea-möbel!

MONTERING AV MÖNSTERFRONTER

Steg 1. Rengör och torka
För stark vidhäftning måste kontaktytan vara noggrant ren och torr. Börja med att torka din möbel med en fuktig trasa för att avlägsna damm och smuts. Torka bort vattnet med en torr ren trasa eller låt lufttorka.

Steg 2. Ta bort skyddspapper och sätt fast
Avlägsna skyddspappret från tejpen på baksidan av mönstret.
Placera på plats och tryck på. Mönstret kommer att fästa direkt så se till att du sätter den i rätt läge.

Steg 3. Beundra din nya möbel
Maila oss några bilder ([email protected]) och tagga oss på Instagram (@frontcover.se) så att vi också kan beundra ditt arbete!

OBS!
Om du har valt att montera din mönsterfront på en målad byrå eller direkt på Tarva byrå/sängbord eller Ivar skåp (trä som är fett) så behöver du använda lim för att hjälpa den att fästa ordentligt. Välj ett lim anpassat för laminat/målade ytor på bygghandeln och limma små streck på några delar av baksidan (direkt på tejpen), tryck fast mönstret och följ sedan tillverkarens anvisningar för torktid etc. MÅLAR-GUIDE

Frontmönstrena kan användas som de är (vita) när dom levereras eller så kan du måla dem med akrylfärg (även kallad latexfärg) utan att behöva primer. Observera att oljebaserad färg inte går att använda!

Steg 1. Rengör 
Rengör fronten noggrant med en fuktig trasa. Låt torka.

Steg 2. Placera dekoren på en plan skyddad yta
Placera dekoren på en ren, plan arbetsyta, t.ex. en bit papp eller liknande.

Steg 3. Måla
Du behöver inte använda primer (men ger ett mer hållbart resultat) utan kan börja måla direkt med vilken akryl-färg (vattenbaserad) som helst. Det bästa är att använda en liten skumroller eller sprayfärg för bäst resultat. Om färgen rinner ut i kanterna så kan du ta lite fint sandpapper och slipa lätt på färgen innan du lägger på nästa lager.

Till kanterna behöver du en liten pensel för att komma åt överallt.
Följ instruktionerna på färgburken/sprayburken samt vilken torkningstid som gäller för just den färgen som du har valt.

När färgen har torkat följer du instruktionen ovan för hur du ska applicera dekoren!